Skalfasad

förvandla din tandrad till ett konstverk av naturlig skönhet och hållbarhet.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är ett effektivt sätt att korrigera estetiska ojämnheter i munhålan, såsom sprickor, missfärgningar eller snedställningar. Genom att slipa ner tandens yta skapas plats för den nya fasaden, som individuellt framställs efter ett avtryck av tandläkaren. Den permanenta lösningen cementeras sedan på utsidan av dina tänder för att ge ett naturligt utseende, anpassat efter dina önskemål och förutsättningar.

Behandlingsalternativ

Skalfasader finns i två huvudsakliga material: komposit (plast) och porslin. Beroende på behovet kan en enskild tand behandlas eller flera tänder för att uppnå ett jämnt och symmetriskt leende.

Hållbarhet och underhåll

Hur länge skalfasader håller beror på din munhygien. Med rätt skötsel kan porslinfasader hålla i upp till 25 år. Daglig borstning och användning av munskölj är viktigt för att bibehålla resultatet.

Behandlingstid och process

Framställningen av skalfasader tar vanligtvis kort tid, men leveranstiden kan variera beroende på klinikens kapacitet och antalet tänder som behandlas. Processen involverar flera besök där tandläkaren förbereder och sedan fäster fasaderna på dina tänder permanent.

Avlägsnande och återanvändning

Skalfasader är en permanent lösning, även om det är möjligt att ta bort dem med försiktighet. Tänderna slipas något för att fasaderna ska fästa, vilket innebär att återgången till ursprungligt skick kan vara begränsad. Med moderna tekniker som tandläkarlaser kan fasaderna ibland återanvändas.

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik