Lagning av tand

Laga en tand - Steg för steg

Tandläkaren utför en noggrann undersökning av tanden som ska lagas för att bedöma skadan. Om nödvändigt, tar läkaren röntgenbilder för att se om det finns några problem under tanden.

Efter undersökningen förbereder tandläkaren tanden för lagningsproceduren. Detta inkluderar att ta bort eventuella karies och rengöra tanden för att förbereda den för fyllningsmaterialet.

När tanden är förberedd, använder läkaren komposit för att fylla hålet. Komposit är ett vanligt fyllnadsmaterial som används för att reparera mindre skador på tänder. Det är en blandning av plast och pulver som är anpassat till tandens färg för att matcha tanden så naturligt som möjligt.

Efter att ha applicerat kompositet, formar och polerar tandläkaren materialet för att skapa en jämn yta. Detta är viktigt för att säkerställa att tanden inte skadas vid förtäring.

Efter lagningsproceduren är det viktigt för patienten att undvika hårda livsmedel och försiktigt borsta tänderna. Patienten bör också besöka tandläkaren regelbundet för att säkerställa att tanden är frisk och att det inte finns några problem.

Slutsats
En laga en tand-procedur är en enkel och effektiv metod för att återställa skadade tänder till deras ursprungliga styrka och skönhet. Med rätt vård och underhåll kan en lagad tand fungera som en frisk tand och vara till nytta under många år.

Boka din konsultationstid nedan!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik