Tandreglering

"Le stort och lev hälsosamt med hjälp av tandreglering."

Tandreglering är en ortodontisk behandling som syftar till att rätta ut och justera positionen på tänderna för att förbättra den orala hälsan och utseendet på leendet. Det kan inkludera användning av traditionella metoder som metal- eller plastbrackets och bågar eller modernare alternativ som Invisalign.

Tandreglering används ofta för att rätta ut korsbitade, skrivbitade, öppna bitar, överlappande tänder eller andra misstänkta problem med tandställning. Denna behandling kan också hjälpa till att förbättra funktionen av käken och tänderna, såsom minskad risk för skador på tänder och käkleder, samt förbättrad möjlighet att borsta och flossa effektivt.

Tandreglering kan vara en längre process som tar flera månader eller år, beroende på svårighetsgraden av tandställningen och valet av behandlingsmetod. Patienter måste följa en noga utformad behandlingsplan som inkluderar regelbundna besök hos tandläkaren för att säkerställa rätt utveckling och justering av tandställningen.

Det är viktigt att prata med en tandläkare eller ortodont om man har oro eller frågor om tandställning, för att avgöra om tandreglering är det rätta valet. En väl genomförd tandreglering kan leda till ett friskare leende och en förbättrad oral hälsa som varar livet ut.

Kontaka oss för en rådgivning kring din tandreglering!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik