Rotfyllning

“Rädda dina tänder, välj rotfyllning för en hälsosam mun”

Rotfyllning är en vanlig tandbehandling som syftar till att rädda en infekterad tand genom att fylla rotkanalen med ett material som ofta består av guld, keramik eller komposit.

Rotkanalbehandling är nödvändig när en infektion har uppstått i pulpan, det inre vävnadslagret i tanden, och har spritt sig till rotkanalen. Om den inte behandlas kan infektionen leda till en död tand och ökad risk för infektion i andra delar av kroppen.

Rotfyllningen utförs vanligtvis under lokalbedövning och kan ta flera besök beroende på svårighetsgraden. Under behandlingen rensas rotkanalen från infekterat vävnad och förseglingsmedel sätts in för att förhindra ytterligare spridning av infektion. Därefter fylls rotkanalen med ett fyllnadsmaterial, vanligtvis ett komposit eller guld.

Efter behandlingen är det viktigt att följa upp med regelbundna tandläkarbesök och god munhygien för att säkerställa tandens hälsa och förlänga livslängden på rotfyllningen.

Rotfyllning är en effektiv metod för att rädda en infekterad tand och minskar risken för komplikationer och ytterligare tandproblem. Det är en viktig del i tandvården och bör endast utföras av erfarna tandläkare med god kunskap om rotkanalbehandling.

Boka din rotfylning nedan!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik