Tandprotes

“För ett leende du kan lita på – välj en tandprotes”

Tandproteser är en form av konstgjorda tänder som används för att ersätta förlorade eller saknade tänder. De är tillgängliga i flera olika former, inklusive partiella proteser, hela proteser och implantatstödda proteser.

Partiella proteser är lämpliga för personer som har förlorat några tänder, men fortfarande har tillräckligt med friska tänder för att bära protesen. De är vanligtvis gjorda av plast eller metall och anpassade för att passa snugt över de befintliga tänderna.

Hela proteser är lämpliga för personer som har förlorat alla sina tänder. De är gjorda av plast eller metall och anpassade för att sitta snävt över gommen. De använder ofta sugkraft för att hålla protesen på plats.

Implantatstödda proteser är en form av hela proteser, men de stöds av tandimplantat som är fästa i käkbenet. Detta ger en mer stabil och hållbar lösning för att ersätta saknade tänder.

Tandproteser är ofta anpassade för varje enskild patient för att säkerställa en bekväm och naturligt utseende. De kan vara gjorda av en mängd olika material, inklusive akryl, keramik och metall.

Det är viktigt att ta hand om tandproteser ordentligt för att säkerställa en lång livslängd. Detta inkluderar regelbunden rengöring, besök till tandläkaren för justeringar och regelbundna kontroller för att säkerställa att protesen fortfarande passar ordentligt.

Tandproteser är en utmärkt lösning för att återställa estetik och funktion till ett leende efter förlust av tänder. Genom att välja rätt form av tandprotes och ta ordentligt hand om den, kan patienten återfå en frisk och naturlig mun.

Boka din rådgivning nedanför!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik