Tandlossning

“Stoppa tandförlusten i spåren – beskydda ditt leende med rätt tandvård.”

Tandlossning, också känd som parodontit, är en allvarlig tandhälsoproblem som påverkar mjukvävnad och ben som stöder tänderna. Det uppstår när bakterier bildar plack på tänderna och gumskanten, vilket leder till en inflammation och till slut förlust av ben och vävnad som stöder tänderna. Om det inte behandlas kan tandlossning leda till förlust av tänder.

Det finns en mängd riskfaktorer för tandlossning, inklusive rökning, bristande tandhygien, genetik, hormonförändringar, diabetes, och vissa mediciner. Symptom på tandlossning inkluderar blödande gom, tandkänslighet, tandrötter som blir synliga, och förändringar i tandställningen.

Behandlingen av tandlossning varierar beroende på svårighetsgraden och omfattningen av problemet. Grundläggande tandhygien är en viktig del i behandlingen, inklusive regelbunden tandborstning, tandtråd, och professionell tandhygien. I mer allvarliga fall kan tandlossning behandlas med tandkirurgi, som syftar till att återställa den drabbade vävnaden och benet runt tänderna.

Det är viktigt att upptäcka och behandla tandlossning så tidigt som möjligt för att undvika mer allvarliga och kostsamma tandhälsoproblem i framtiden. Det rekommenderas att genomgå regelbundna tandläkarbesök för att upptäcka eventuella tecken på tandlossning i ett tidigt skede.

Misstänker du att du har paradontit? Boka en konsultation nedan för att tala med en legitimerad tandläkare eller tandhygienist!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik