Tandimplentat

"Fyll ut dina tomrum med tandimplantat - en permanent lösning för ett vackert leende."

Tandimplantat är en form av tandprotes som används för att ersätta saknade tänder. Det består av en skruvformad stomme som är gjord av titan och en krona som är gjord av keramik eller annat hållbart material. Stomman placeras i käkbenet och fungerar som en stöttepunkt för kronan.

Implantatet är ett populärt alternativ för patienter som har förlorat tänder på grund av skada, karies eller andra orsaker. Det är en mer hållbar lösning än traditionella tandproteser, eftersom det är permanent fäst vid käkbenet.

Implantatet bör placeras av en erfaren tandläkare som har utbildning och erfarenhet inom tandimplantat. Placeringen är en kirurgisk procedure som vanligtvis tar ungefär 1-2 timmar, beroende på antalet implantat som behövs.

Efter placeringen av implantatet är det viktigt att följa läkarens råd för att säkerställa en lyckad healing och integration med käkbenet. Detta inkluderar att undvika hårda och stekta livsmedel och att regelbundet besöka tandläkaren för undersökning och rengöring.

Tandimplantat erbjuder många fördelar jämfört med traditionella tandproteser, inklusive:

  • Bättre munhälsa och ätbarhet
  • Ökad självförtroende och ökad livskvalitet
  • En mer permanent lösning jämfört med tandproteser
  • Minskar risken för skador på omgivande tänder

Ibland kan det finnas begränsningar för tandimplantat, inklusive käkbenets hälsa och styrka, muntillstånd och rökvanor. En tandläkare kan diskutera de möjliga riskerna och fördelarna med tandimplantat för att hjälpa patienten att besluta om det är rätt val för dem.

Sammanfattningsvis är tandimplantat en effektiv och hållbar lösning för patienter som saknar tänder och söker en mer permanent lösning än traditionella tandproteser. Men det är viktigt att rådfråga en tandläkare för att säkerställa att implantatet är lämpligt och för att få ett bra resultat.

Boka en konsultationstid nedan för att se om tandimplantat passar dig!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik