Tandblekning

"Väck liv i ditt leende med tandblekning"

Tandblekning är en procedur för att ljusa upp missfärgade tänder. Det är en populär form av kosmetisk tandvård, men det är viktigt att notera att det inte är lämpligt för alla. Innan du väljer en blekningmetod, är det viktigt att rådfråga en tandläkare för att bedöma din munshälsa och tandfärg.

Alternativ till tandblekning:
För patienter som inte är lämpliga för tandblekning eller som söker en mer permanent lösning finns alternativ som tandfärgning och kronor tillgängliga. Tandfärgning involverar att ändra färgen på tanden genom att tillämpa en permanent färg på ytan. Kronor är ett alternativ för att helt täcka upp missfärgade tänder med en konstgjord tand.

Blekning av enstaka rotfyllda tänder:
Blekning av enstaka rotfyllda tänder är möjligt, men resultaten kan variera beroende på materialet som används för rotfyllningen. En tandläkare kan diskutera alternativ för att förbättra färgen på en rotfylld tand.

Blekning av flera tänder:
Blekning av flera tänder kan ge en mer jämn färg på tänderna. Det är viktigt att rådfråga en tandläkare för att bedöma om tandblekning är lämplig för dig och vilken metod som är mest lämplig.

Efter tandblekningen:
Efter en tandblekning, är det viktigt att undvika mat och dryck som kan färga tänderna, till exempel rött vin och te. Det rekommenderas också att använda tandblekningsprodukter för att bibehålla den ljusa färgen.

Genom tandblekning kan patienter få en ljusare och mer attraktiv tandfärg, vilket kan öka självförtroendet och förbättra självbilden. Men det är viktigt att notera att tandblekning inte är en permanent lösning och resultaten kan kräva uppföljande behandlingar för att bibehålla den ljusa färgen.

Boka din tandblekning nedan!

Frågor? Tveka inte att fråga!

Scroll to Top

Samdents klinik